Habitatge

Total rebuig a l'okupació de l'edifici del Raval destinat a habitatge social

  • Actualitzat:
  • Creat:

Declaracions del secretari d'habitatge del PSC i de la portaveu del grup municipal socialista a Barcelona respecte l'okupació de la finca situada al número 43 del carrer Robador, al Raval

Anna Gabriel, la portaveu de la CUP al Parlament, va anunciar, després de la manifestació organitzada per l'esquerra independentista dilluns 11S, que diversos col·lectius havien ocupat el número 43 del carrer Robador. Tal i com van informar posteriorment els mitjans, diversos col·lectius de l'esquerra independentista van penjar imatges de l'assalt a l'immoble i un comunicat en el qual asseguraven que els set pisos i el local okupat serien repartits entre organitzacions afins a l'esquerra antisistema: unes zones es destinaran a la “creació d'un habitatge juvenil, reivindicat per l’Assemblea de Joves de Ciutat Vella, l'organització juvenil Arran, i diversos joves vinculats al teixit associatiu i polític del districte de Ciutat Vella”. El repartiment dels okupes seguia amb la inauguració d'una seu per a les Putes Indignades i l'obertura d'un “casal popular independentista”.

Davant d'aquests greus fets, el secretari d'habitatge del PSC, Jordi Ballart ha manifestat que "Ningú millor que un Ajuntament podrà garantir el dret a l’habitatge digne i assegurar-ne una bona convivència veïnal. Tot el meu rebuig a l’okupació feta al Raval de Barcelona per un grup minoritari sense comptar amb les administracions públiques i el veïnat implicat".

Per la seva banda, Carmen Andrés, portaveu del grup municipal socialista a Barcelona, ha titllat “d’intolerable” l’okupació de la finca situada al Raval:"Des del PSC ens oposarem frontalment a qualsevol ocupació d’espais que es produeixi a la ciutat, la llei és igual per a tothom" i ha reclamat que "no es privatitzi Robadors 43, adquirit amb diners públics per fer habitatge social". Ha defensat la necessitat que el consistori “vagi fins al final per a defensar els interessos dels veïns i veïnes del Raval i recuperar-lo. Durant molts anys hem estat treballant al barri del Raval per revertir la degradació d’èpoques passades i no ens podem permetre fer ni un pas enrere en aquesta direcció”. Per Andrés, cal escoltar els veïns i veïnes que reivindiquen més habitatge social en un barri especialment afectat per l’emergència habitacional.