Habitatge

El PSC reclama una Generalitat operativa que actuï davant problemes reals com el fenomen de les ocupacions i la manca d'habitatge assequible

  • Actualitzat:
  • Creat:

Reclamem un pla integral d'abordatge del fenomen de les ocupacions a Catalunya

El PSC ha organitzat avui a l'Hospitalet de Llobregat una jornada per tractar el fenomen de l'ocupació d'habitatges.
A la jornada han participat membres del Col·legi de l'Advocacia, de la Confederació d'Associacions de veïns de Catalunya, i diversos representants d'equips de govern municipals.
Durant el dia d'avui s'ha constatat la magnitud de la situació d'ocupacions d'habitatges a diverses ciutats d'arreu de Catalunya i la manca d'una acció concertada impulsada per la Generalitat de Catalunya.
El Partit dels Socialistes de Catalunya reclama a la Generalitat de Catalunya que, en l'exercici de les seves competències, dissenyi un pla integral d'abordatge del fenomen de les ocupacions a Catalunya que identifiqui l'abast del problema, incorpori mesures de caràcter social i també de control i lluita contra les màfies. 
Si no hi ha habitatges buits no hi haurà ocupacions. Així doncs, el PSC també reclama un major rigor en la supervisió del parc d'habitatges buits propietat de grans tenidors, que haurien de destinar-se a ampliar l'oferta de lloguer.
Finalment es considera imprescindible que la Generalitat desplegui aquestes actuacions en concertació amb els ajuntaments del país, reforçant les capacitats de resposta dels municipis.